luni, 16 decembrie 2013

Cum imbunatatesc productivitatea organizatiei ?


Solutii de salarizare si resurse umane         Demersul 5S este o metoda de imbunatatire a productivitatii organizatiei care pentru a fi implementat cu succes necesita parcurgerea cu stricte a urmatorilor pasi: 
- Pregatirea de aplicare consta in definirea culturii potrivite pentru companie, stabilirea grupului de coordonare, sensibilizarea managementului, stabilirea scopului si a duratei proiectului, determinarea ariilor de lucru si a responsabilitatilor. 
- Auditul initial cuprinde realizarea foii de audit, stabilirea echipei de audit, nivelul de pornire, obiectivele de atins, realizarea de fotografii din punct fix. 
- Sortarea presupune eliberarea spatiului de la locul de munca si eliminarea tuturor obiectelor care nu sunt necesare: programe, piese de proba, desene, scule vechi sau defecte, accesorii, materiale nefolosite etc. 
- Stabilizarea inseamna fixarea de locatii (limite). 
- Stralucirea inseamna curatenia initiala a tot ceea ce reprezinta locul de munca: pardoseala, masini, dulapuri etc. 
- Standardizarea presupune pastrarea starii obtinute prin stabilirea de reguli, obiceiuri si proceduri standard. 
- Sustinerea urmareste asigurarea disciplinei si a angajamentului tuturor pentru pastrarea rezultatelor obtinute. Fara sustinerea schimbarii, totul poate reveni rapid la o situație similara celei de început
  Va recomand vizualizarea hrp..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu